Začněte od nuly

Jak by byl život jednoduchý, kdyby měl každý člověk na čele tlačítko RESET. Dostal jsem se do dluhové pasti? Zmáčknu RESET. Začal jsem přibírat na váze? Zmáčknu RESET. Vázne komunikace v partnerském vztahu? Zmáčknu RESET. A můžu začít znovu od nuly.

Výpověď životu, který už nedává smysl

Dlouhodobě potlačované problémy způsobují bolest a utrpení. Žijeme ve vztazích, které nás nenaplňují, a přesvědčujeme sami sebe, že je to v pořádku. Trávíme celé dny v práci, která nás rozčiluje, a namlouváme si, že pro lepší pozici nejsme dost dobří. Musíme vydělávat peníze. Musíme si koupit nejnovější iPad. Musíme si dát předraženou kávu ve Starbucks. Musíme žít tak, jak se od nás očekává, jinak budeme outsideři. Opravdu? Je to lež jako věž. Nemusíme.

Měl jsem dobře placenou práci takřka bez stresu a nadstandardní zaměstnanecké benefity. Přesto jsem dal výpověď. Bez jediného záložního plánu. Vzdal jsem se všeho. Prostě jsem zmáčknul RESET. Jsem blázen? Ne. Jen jsem si uvědomil svoje priority. Ta práce mě nenaplňovala. Věděl jsem, že to není moje poslání. Připadal jsem si, že marním svůj život. Cítil jsem se prázdný. Jako lusk, ze kterého vypadaly všechny hrášky. Rozhodnutí to bylo těžké, trvalo měsíce než jsem sebral odvahu a dal přednost svobodnému životu bez trvalého měsíčního příjmu. Udělal jsem to, protože mám důvěru sám v sebe.

Dovolit si ztratit půdu pod nohama

Člověk ve své podstatě prahne po jistotě a bezpečí. Jakýkoliv náznak nejistoty bere jako hrozbu. Co budu dělat? Jak to všechno dopadne? Přežiju to?  Podobné otázky vás budou pronásledovat i ve spánku. Když ale neuděláte zásadní změnu a budete setrvávat tam, kam nepatříte, zničí vás to. Je třeba zmáčknout RESET. Začít od nuly. I s rizikem, že nevíte, co bude dál. Rozloučit se s tím, co vás dusí. Ukončit nefungující vztah a žít sám. Nebo dát výpověď a být nějaký čas bez výplaty. Je to jenom práce, nic víc. Konečně budete mít čas na všechny důležité věci, které roky odkládáte. Utřídíte si myšlenky a naberete svěží vítr do plachet. Život je změna, a kdo se bojí změny, bojí se života. Tak co, jdete do toho? Máte připravený palec? 3, 2, 1, RESET!

Začíná nová hra. S nulovým skóre. Pravidla si určujete sami. Máte jen jeden život. Jak budete hrát teď?

Jasně, tlačítko RESET na čele nemáme. Proto pokračujte na další článek, kde vám ukážu, jak to jde udělat i bez něj.

Chcete si zjednodušit život? Přijďte na kurz nebo přednášku.
Má pro vás článek hodnotu? Zvažte podporu tohoto blogu.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *